باورهای متفاوتی درباره پوشیدن یا نپوشیدن سوتین وجود دارد و موافقان و مخالفان، هر کدام با ارائه دلایل مختلف، سعی در نگهداری یا حذف این لباس دارند! در سالهای اخیر و به دلایل مختلف، چالشهای بسیاری در مورد پوشیدن یا نپوشیدن سوتین به راه افتاده است.
در ادامه درست و غلط بودن چند باور درباره پوشیدن یا نپوشیدن سوتین را با هم مرور می کنیم.
آیا استفاده از سوتین سرطانزا است؟
13 اکتبر(21 مهر) روز بدون سوتین نام گرفته است. علت نام گذاری این روز افزایش آگاهی درباره سرطان سینه و راهکارهایی برای پیشگیری از آن است.باید در نظر داشت همیشه بین خانم ها اختلاف است، برخی میگویند باید سوتین پوشید و برخی میگویند نه. یک عده هم میگویند تنها برخی ساعات روز باید سو تین به تن کرد و در عین حال بعضی هم معتقدند هیچ نیازی به پوشیدن سوتین نیست! این نظرات متنوع شاید شما را یاد داستان پیرمرد و بچه و الاغ بیندازد که هر کسی از ظن خودش پیشنهاد سوار شدن بر الاغ را میداد! شاید هم سوال کمی فلسفی به نظر بیاید: پوشیدن یا نپوشیدن سو تین!
چرا باید سوتین بپوشیم؟
آیا نبستن سوتین اشکال دارد؟ پاسخ طرفدارن بستن سو تین به این سوال این است : “بله”
سینه خانمها بخشی متشکل از چربی و عضله است که حالت آن توسط رگهای نگهدارنده حفظ میشود. سینهها با توجه به سایز، چه کوچک و چه بزرگ، وزن خاص خودش را دارد که تحمل آن بر عهده شانه و گردن است. فشار جاذبه زمین باعث پایین کشیده شدن سینهها میشود و از طرف دیگر عضلات گردن، سعی در حفظ فرم سینهها دارند.
این موضوع باعث فشار به عضلات گردن، شانه و ستون فقرات میشود. پوشیدن سوتین کمک بزرگی برای این بخش از بدن است. اهمیت پوشیدن سوتین، بهخصوص در مورد زنانی که سینههای بزرگ دارند، بیشتر خودش را نشان میدهد. در عین حال، پوشیدن سوتین از افتادگی سینههای جلوگیری کرده و به حفظ فرم زیبای آنها کمک خواهد کرد.
در بحث مدلینگ و طراحی لباس نیز، سو تین را بهعنوان یک لباس زیر که باعث زیباتر ایستادن لباسها میشود، در نظر میگیرند.
چرا نباید سوتین بپوشیم؟
مخالفان پوشیدن سوتین، برای اثبات ادعای خود، دلایل مختلفی دارند. مهمترین دلیل مخالفت آنها، این عقیده است که سو تین با سرطان پستان ارتباط دارد. این افراد معتقدند پوشیدن سو تین باعث فشار به غدد لنفاوی در این قسمت میشود. این فشار بهتدریج باعث تجمع توده سرطانی خواهد شد.
از طرف دیگر بسیاری بر این باورند که پوشیدن سوتین، بافت سینه را تنبل میکند. به عقیده این افراد، در صورت نپوشیدن سوتین، بافت عضلانی سینه برای نگه داشتن آن، قویتر میشود. در نتیجه سینه بهمرور زمان دچار افتادگی نخواهد شد. اما موضوع این جاست که نه رابطهای بین سوتین و سرطان ثابت شده و نه نپوشیدن سو تین باعث خوش فرم شدن سینه!
بهعلاوه بهدلیل ایجاد رطوبت و امکان رشد قارچ و عفونت در زیر سینه، بسیاری معتقدند که پوشیدن این لباس، خیلی هم ضروری نیست. بهعلاوه پوشیدن سو تینهای تنگ، باعث حساس شدن سینهها میشود که بهمرور زمان درد هم به ان اضافه خواهد شد.
بیشتر بخوانید: شایع ترین اختلالات جنسی در زنان
در شب
بررسی ها نشان می دهد پوشیدن سوتین یا هر لباس تنگ دیگر در شب می تواند بر چرخه خواب و بیداری فرد تأثیر بگذارد. فشار ناشی از پوشیدن لباس های تنگ باعث افزایش دمای بدن و کاهش ملاتونین می شود. ملاتونین هورمونی است که به تنظیم چرخه خواب و بیداری کمک می کند. کاهش ملاتونین می تواند بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد. بنابراین اگر تصمیم دارید با سوتین بخوابید، بهتر است از سو تین های آزاد، نرم و انعطاف پذیرتر استفاده کنید. به عنوان مثال اگر در طول روز از سوتین های فنردار استفاده می کنید باید بدانید که آنها برای استفاده در شب مناسب نیستند. سوتین با پارچه نخی همیشه بهترین انتخاب است زیرا به پوست اجازه نفس کشیدن می دهد.
خوابیدن با سوتین برای خانم هایی که دارای پستان های بزرگ بوده و ممکن است از حرکت پستان ها در طول شب اذیت شوند راه حل خوبی است.
در طول روز
هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان بدهد پوشیدن سوتین در طول روز تأثیرات منفی بر سلامتی دارد. با این حال استفاده از سوتینی که متناسب با سایز پستان ها نباشد می تواند باعث ایجاد درد در گردن و عضلات سینه شود.
محکم بودن بیش از حد بندهای سوتین نیز ممکن است روی شانه ها تاثیر بگذارد. بندهای سوتین یکی از اصلی ترین تکیه گاه های پستان ها است. فشار بندهای سو تین بر روی شانه ها در طول سال های طولانی می تواند باعث ایجاد شیار دائمی در بافت نرم شانه ها شود. همچنین یکی دیگر از مضرات استفاده از سوتین های تنگ ایجاد جوش های پوستی و در نتیجه ابتلا به عفونت است.
آیا سوتین از سرطان پستان پیشگیری می کند؟
بسیاری از خانم ها به اشتباه تصور می کنند که پوشیدن سو تین خطر ابتلا به سرطان پستان را در آنها کاهش دهد.
طبق این تصورات پوشیدن سوتین بر تخلیه غدد لنفاوی تأثیر می گذارد، فرایندی که به دفع سموم و مواد زائد از بدن کمک می کند. اختلال در تخلیه غدد لنفاوی باعث تجمع سموم در جریان خون شده و به طور بالقوه خطر ابتلا به سرطان پستان را در خانم ها را افزایش می دهد. در حالیکه بررسی ها نشان می دهد هیچ ارتباطی میان پوشیدن سو تین و کاهش سرطان پستان وجود ندارد. در واقع علت یکی از علت های اصلی سرطان پستان در خانم ها چاقی یا اضافه وزن است.
انتخاب سوتین مناسب
بحث انتخاب سو تین تنها مربوط به رنگ و مدل نیست و این لباس، بهداشت و سلامت شما را تضمین میکند. سو تینی که اندازه نباشد یا درست از سینه حمایت نکند، بافت سینه را از جای خود میچرخاند و به سمت زیربغل یا اطراف دیواره سینه میبرد. سوتینی که حمایت کافی را ایجاد نمیکند ممکن است بافت سینه را در طول زمان کشیده و باعث شود سینه آویزان شود. لباس زیرتان را از پارچه ابریشمی یا پارچههای سبک انتخاب نکنید. این پارچهها اگر چه برای پوست نرم به نظر میرسند اما نوک سینه را نشان میدهند و آن را در برابر ضربه محافظت نمیکنند. از سوی دیگر به نخیها هم اعتماد نکنید. چون باعث ایجاد رطوبتی میشوند که تبخیر نمیشود. در عوض از اجناس میکروفایبر استفاده کنید..
جمع بندی
سوتین، فراتر از یک پوشش، تاثیر زیادی بر سلامتی و حفظ فرم اندام زنان دارد. انتخاب درست آن، علاوه بر حفظ فرم خوب سینهها، مانع بروز بیماریهای مختلف یا حساسیتهای پوستی میشود. این لباس باید متناسب با سایز سینه و شرایط بدن باشد. اینکه بستن سو تین خوبه یا نه؟ و اینکه رابطهای با سرطان پستان دارد یا نه؟ سوالاتی است که چالش زیادی در میان موافقان و مخالفان به راه انداخته است.
اما آنچه مسلم است، تنگی یا گشادی، انتخاب جنس نامرغوب و استفاده زیاد از حد از سوتین تنگ، در کنار استفاده شبانه از سوتین تنگ، ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در پوست یا در عضلات گردن و سینه شود. در انتخاب آن دقت کنید و نکاتی که گفته شد را جدی بگیرید.
ممنونیم که تا پایان این مقاله همراه ما بودید. سوالات خود را از ما بپرسید.