زعفران چرا باعث سقط جنین می شود و چه میزان از آن را نباید استفاه کرد؟

بازدید: 193 بازدید

زعفران

‌زعفران از جمله مواد غذایی است که مصرف آن در دوران بارداری با باید و نباید هایی رو به رو است. دوران بارداری از حساس ترین دورانی است که هر زنی در زندگی خود تجربه می کند. تغذیه در این دوران بسیار اهمیت دارد. در این بین بسیاری از بایدها و نبایدها به‌خصوص در سه ماهه اول بارداری جهت حفظ جنین و سلامت و رشد و تکامل آن است.

عوامل سقط جنین چیست؟

  • شایع ترین علت سقط جنین در سه ماهه اول بارداری به دلیل ناهنجاری های کروموزومی است. در واقع، اگر یک تخمک یا اسپرم کروموزوم های اشتباهی داشته باشد. تخمک بارور شده به درستی رشد نمی کند. در نتیجه سقط جنین رخ می دهد.
  • اگر تخمک به درستی در رحم مادر وارد نشود یا جنین ساختار معیوب داشته باشد، شاهد سقط خواهیم بود.
  • وجود استرس، شوک و هیجان یکباره می تواند عامل مهمی در سقط جنین باشد.
  • زعفران یکی از مواد غذایی است که می تواند سقط جنین را تحت تاثیر قرار دهد.

تاثیر زعفران بر سقط جنین :

در سه ماهه اول بارداری اندام های جنین در حال شکل گیری است. اگر مادر در چنین مدت زمانی بیش از حد زعفران مصرف کند. احتمال آسیب به جنین و همچنین سقط جنین وجود دارد.  یعنی اگر مادر از زعفران گاهی به میزان مصرف روزانه در غذا استفاده کند، اشکالی ندارد. اما اگر مادر در سه ماهه اول بارداری میزان زیادی زعفران مثلا بعنوان پایه طعم دهنده تمام غذاها و دمنوش ها مصرف کند. تولید پروستاگلاندین در رحم افزایش می یابد و این امر احتمال سقط جنین را افزایش می دهد.  از طرفی دیگر زعفران باعث افزایش حرارت بدن مادر و افزایش انقباضات رحمی و افزایش خطر سقط می شود. برخی مادران نیز با مصرف زعفران دچار استرس، سردرد و حالت تهوع می شوند که برای مادر باردار شرایط جالبی نیست.

مصرف زعفران بعد از سه ماهه اول بارداری و تشکیل جنین، به هر میزان موردی ندارد. حتی به گفته برخی پزشکان مصرف این ماده بعد از سه ماه اول می تواند به زایمان آسان و راحت کمک کند.  همچنین در مقالات علمی ذکر شده است. که مصرف زعفران در سه ماهه دوم در بسیاری از موارد موجب نرمی پوست، جذب بیشتر آهن، کاهش احتمال کم خونی و خواب راحت نوزاد می شود.

مقدار مجاز در بارداری:

محققان در بررسی های مختلف به این نتیجه رسیده اند که مصرف 5 گرم زعفران تاثیر بسیاری زیادی در سقط جنین دارد حتی مقدار بیش از 2 گرم نیز احتمال سقط جنین را بیشتر می کند و بهتر است در 20 هفته اول بارداری مصرف زعفران به زیر یک گرم برسد.

باید این نکته را متذکر شد، برخی مادران به دلایلی، دچار سقط های مکرر بوده و بارداری های پر استرسی را تجربه می کنند، این گروه از مادران باید بیشتر مراقب تغذیه و شرایط خود باشند . اما در هر صورت مصرف مقدار جزیی زعفران بصورت ناخوسته در غذای مصرفی ، دلیلی برای ترس و استرس از سقط جنین نمی باشد.

عوارض مصرف زیاد این ماده غذایی:

مصرف هر چیزی مفید و مناسب می تواند مضر و خطرناک باشد. در صورت زیاده روی در مصرف زعفران با عواقب منفی مواجه خواهیم شد. یکی از عوارضی که می توان برای مصرف زعفران در نظر گرفت، این است که در صورت مصرف بیش از 12 گرم باعث مسمومیت می شود و با مشکلاتی مانند حالت تهوع، اسهال و سردرد مواجه خواهیم شد. از طرف دیگر میتواند باعث رقیق شدن بیش از حد خون، کاهش شدید فشار خون، افت ضربان قلب، خونریزی از لب ، پلکها، بینی و حتی رحم در بانوان شود.

فواید مصرف زعفران برای زنان باردار

درست است که زعفران در یک برهه 3 ماه باید با وسواس بیشتری مصرف شود. اما نباید خواص زیاد آن را نادیده گرفت و این گیاه گرانقیمت را کنار گذاشت.

  • تنظیم فشار خون: فشار خون بالا در دوران بارداری از خطراتی است که مادر و جنین را تهدید می کند. زعفران حاوی پتاسیم و کروستین است. که معمولا پرفشاری خون که در سه ماهه آخر بارداری اتفاق می افتد را کنترل کند.
  • هضم بهتر غذا: قرار گرفتن جنین در شکم درست زیر معده مادر به‌خصوص در ماه‌های آخر بارداری که جنین رشد کرده و فضای بیشتری از ناحیه شکمی مادر را اختیار می کند. می‌تواند باعث ورم و سنگینی معده مادر شود. که این امر بسیار آزار دهنده می باشد و زعفران می تواند باعث هضم بهتر غذا شود.
  • پیشگیری از اسپاسم عضلانی: خانم باردار در دوران بارداری به دلیل افت میزان پتاسیم، منیزیم، تغییرات هورمونی، اختلال در آب و الکترولیت های دیگر بدن، دچار گرفتگی عضلات و درد می شود. مصرف زعفران باعث ریلکس شدن عضلات و کاهش درد و گرفتگی می‌شود.
  • خواب راحت: زعفران به‌دلیل داشتن آنتی اکسیدان‌های قوی مانند کروسین و صفرانال باعث کاهش التهاب مغز، پیشگیری از افسردگی و آرامش می شود. در نتیجه خواب راحتی فراهم می کند.
  • جلوگیری از مشکلات پوستی: زعفران به‌دلیل داشتن رنگدانه قرمز که حاوی آنتی اکسیدانهای قوی است. از التهاب سلولهای پوست به‌خصوص دردوران بارداری جلوگیری می کند. و بروز خارش، راش پوستی، خشکی و قرمزی پوست بسیار کمتر می شود.

 

دسته‌بندی قاعدگی و بارداری
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط در واتس اپ
سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت