30 واقعیت در مورد سرطان سینه
چیزی که فراتر از تمام نمادهای در نظر گرفته شده برای سرطان سینه باید مد نظر قرار گیرد افزایش آگاهی و دانش عمومی نسبت به این بیماری است. بدون شک آگاهی بیشتر نسبت به این بیماری زمینه را برای درمان و پیشگیری اثربخش تر فراهم می کند.
فقط در ایالات متحده امریکا بیش از 3.1 میلیون مورد سرطان سینه درمان شده گزارش شده است. که تعداد زیادی از این موارد دوره درمان خود را کامل کرده اند و هیچ دارویی مصرف نمی کنند.
سرطان سینه در کنار سرطان پوست شایع ترین نوع سرطان در بین زنان در همه دنیا است. با این حال نرخ درمان این بیماری به دلیل ایجاد راه حل های درمانی مدرن و اقدامات پیشگیرانه و شناسایی به موقع آن روز به روز در حال افزایش است.
داشتن زنانی که علایم بیماری را می شناسند، به اهمیت خود درمانی آگاه هستند می تواند نرخ رشد و شیوع این بیماری را به طور چشمگیری کاهش دهد. تحقیقات نشان می دهد در حال حاظر در تمام دنیا از هر هشت زن فقط یک نفر دانش عمومی کافی نسبت به این بیماری دارد!
علارغم همه پیشرفت های صورت گرفته جهت درمان و پیشگیری این بیماری، سرطان سینه هنوز دومین دلیل مرگ در بین زنان است. بنابراین جهت بالا بردن دانش عمومی مردم پیرامون این بیماری مقاله حاظر به بررسی 31 حقیقت در مورد این بیماری می پردازد.
- انجمن سرطان سینه آمریکا برآورد می کند که فقط در آمریکا سالانه بیش از 250 هزار نفر به جمع مبتلایان به این بیماری اضافه می شوند.
- این بیماری در برخی از مردان هم گزارش شده است اما احتمال ابتلا یک زن به این بیماری 100 برابر بیشتر از مردان است. به عبارت دیگر زن بودن اولین دلیل برای در خطر این بیماری بودن است.
- در سال 2017 فقط در ایالات متحده آمریکا نزدیک به 2500 مورد سرطان سینه در مردان گزارش شد.
- احتمال ابتلا به این بیماری در زنان 1 به هشت است. به عبارت دیگر از هشت زن یک نفر در طول زندگی خود به این بیماری مبتلا می شود.
- بیشتر زنان مبتلا به این بیماری (80 درصد مبتلایان) هیچگونه سابقه قبلی سرطان سینه در خانواده خود نداشته اند. نداشتن سابقه سرطان سینه در خانواده به هیچ وجه دلیلی برای مصون ماندن از خطر این بیماری نیست.
- اما زنانی که سابقه بیماری سرطان سینه در خانواده و اقوام درجه اول خود را دارند (مثل مادر و خواهر) بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به این بیماری هستند. احتمال بیماری در این افراد تقریبا 2 برابر است.
- اگرچه پیشرفت های چشمگیری در درمان سرطان سینه صورت گرفته است اما هنوز جواب خیلی از سوالات در مورد این بیماری پیدا نشده است. هنوز سرطان دومین عامل مرگ بعد از بیماری های قلبی است و در بین سرطان ها سرطان سینه دومین عامل مرگ در بین زنان بعد از سرطان پوست است.
- افزایش سن احتمال ابتلا به این بیماری به صورت چشمگیری افزایش می دهد. بیشتر مبتلایان به این بیماری در سن بیش از 55 سال دچار سرطان سینه شده اند.
- در سال از هر 11 زن یکی به سرطان سینه مبتلا می شد اما این مقدار الان به یکی از هر هشت زن تبدیل شده است. اگرچه پیشرفت های پزشکی باعث شده که طول عمر مبتلایان در سال های اخیر افزایش یابد اما بی توجهی به مسائلی مثل سبک زندگی، تغذیه و… احتمال بروز این بیماری را افزایش داده است.
- به لطف روش های درمانی جدید نرخ درمان بیماری و عدم مرگ به دلیل سرطان سینه در پنج سال اخیر به بیش از 90 درصد رسیده است. به عبارت دیگر علم پزشکی جدید این امکان را به انسان ها داده است که در صورت ابتلا به این بیماری به شرط تشخیص به موقع تا 90 درصد شانس زنده ماندن خود را افزایش دهند.
- فقط در حدود 5 تا 10 درصد از مبتلایان، به دلیل نقایص ارثی ژنتیکی دچار این بیماری شده اند و سایر بیماران به دلایل متعدد دیگر که عمدتا به سبک زندگی مرتبط است به سرطان سینه مبتلا شده اند.
- ژن BRCA عامل اصلی انتقال این بیماری به صورت ژنتیکی است. اما فقط یک درصد از تمام ژن های موجود در بدن از نوع BRCA است.
- به صورت میانگین 55 تا 65 درصد زنانی که به دلیل وراثت ژنتیکی مبتلا به این بیماری شده اند علائم اولیه بیماری را در سنین بالای 70 سال نشان داده اند.
- با این حال ژن BRCA می تواند در کنار سایر دلایل این بیماری احتمال ابتلا را افزایش دهد. وجود این ژن ها احتمال دیده شدن علائم بیماری را در هر دو طرف سینه بیشتر می کند.
- برخی تحقیقات نشان می دهد که افراد از اقوام و فرهنگ های خاص در بعضی موارد بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. برای مثال یهودیان اشکنازی بیشتر از دیگر اقوام در معرض خطر هستند.
- گرچه زنان سفید پوست بیشتر در معرض خطر بیماری هستند اما تحقیقات نشان می دهند که زنان سیاه پوست در سنین قبل از 40 سال در برابر این بیماری بیشتر از آسیب پذیر هستند. همچنین احتمال مرگ زنان سیاه پوست به دلیل این بیماری در هر سنی که باشند بیشتر است.
- زنانی که سینه های متراکم تر دارند 1.5 تا 2 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.
- زنانی که دوران قاعدگی آن ها زود تر شروع می شود (قبل از سن 12 سالگی) یا دیرتر به دوران یائسگی می رسند (بعد از سن 55 سالگی) بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند.
- تحقیقات نشان می دهند که شیر دادن بچه به مدت یک سال و یا بیشتر ریسک کلی ابتلا به این بیماری را تا حدی کاهش می دهد (به ازاء هر 12 ماه شیردهی در حدود 4.3 درصد خطر ابتلا به بیماری کاهش می یابد) اگرچه علت این مساله دقیقا مشخص نیست اما می تواند به دلیل تغییرات هورمونی و یا فعالیت بیشتر سینه ها در این مدت باشد.
- مشورت با پزشک متخصص تحت هیچ شرایطی نباید متوقف شود و لازم است به صورت مداوم این کار صورت گیرد. هر تغییری در شرایط فیزیکی حتما باید به اطلاع پزشک برسد. انجمن سرطان آمریکا پیشنهاد می کند که از سن 40 سالگی زنان آزمایشات دوره ای سالانه داشته باشند.
- هرثپتین داروی هوشمند سرطان سینه است که می تواند ریشه های بیماری را شناسایی کند. دانشمندان نوع خاصی از پروتئین انسانی را مهندسی کرده اند که می تواند به آنتی بادی های مونوکلونال تبدیل شده. این آنتی بادی پایه بسیاری از داروهای درمان سرطان است.
- یک مطالعه در سال 2017 صورت گرفت و نشان داد که زنان جوان آمریکایی مبتلا به سرطان سینه ترجیح می دهند از عمل ماستکتومی (برداشتن کامل سینه) در هر دو پستان خود استفاده کنند حتی اگر بیماری فقط در یکی از پستان ها شناسایی شده باشد.
- اگرچه در عمل جراحی برداشتن پستان این امکان وجود دارد که فقط بخش های آسیب دیده و مبتلا به سرطان برداشته شوند اما به صورت میانگین 42 درصد از نان 20 تا 44 سال ترجیح می دهند که هر دوپستان را به صورت کامل شامل بخش های سالم و غیر سالم بردارند.
- در بیشتر موارد علائم اولیه بیماری توسط خود بیمار شناسایی شده است. بنابراین به هیچ وجه معاینه ماهانه خود را دست کم نگیرید. هرچه بیشتر از پستان ها و مکانیسم آن ها بدانید احتمال اینکه بتوانید به موقع علائم اولیه بیماری را شناسایی کنید بیشتر است.
- ورزش کردن به صورت چشمگیری می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. این کاهش احتمال ابتلا به بیماری در تمامی زنان و در تمامی سنین مشاهده شده است.
- اگرچه طبق نظر انجمن سرطان آمریکا برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری 150 دقیقه ورزش در هفته ضروری است اما تحقیقات نشان می دهند که حتی 30 دقیقه ورزش در هفته نیز می تواند تاثیر زیادی در کاهش احتمال ابتلا به این بیماری داشته باشد.
- ورزش کردن برای افرادی که مبتلا به بیماری بوده اند و روند درمان خود را طی کرده اند نیز می تواند بسیار مفید باشد با این حال تحقیقات نشان می دهد تنها یک سوم درمان شدگان ورزش منظم هفتگی دارند.
- یکی از عواملی که می تواند احتمال ابتلا به بیماری را به شدت افزایش دهد مصرف الکل است. بهتر است مصرف الکل به صورت کامل کنار گذاشته شود و یا به حداقل برسد.
- مصرف سیگار یکی از دلایل مهم ابتلا به انواع بیماری ها از جمله سرطان سینه است. تحقیقات نشان می دهد که مصرف سیگار احتمال ابتلا به بیماری را در سنین پایین را بیشتر می کند.
- تحقیقات نشان می دهد داروهای مورد نیاز برای درمان این بیماری باعث احتمال ابتلا به پوکی استخوان می شود. این مساله به دلیل کاهش سطح استروژن در بدن است. استروژن باعث استحکام استخوان ها می شود اما داروهای درمان سرطان سینه به عث کاهش سطح استروژن در بدن می شود.